Blog

20-10-2016 18:33
Castrojeriz - Fromista: 26,4km = 1853,2km.

Een beetje hetzelfde verhaal als gisteren. Ik was er vrij vroeg en had een vrij vreemd gevoel bij het dorpje. Dat kwam deels omdat ik veel nieuwe gezichten zag behalve de pelgrims die ik kende. Uiteindelijk kwamen ze allemaal tegelijk. Het was nog een gezellige avond. 

20-10-2016 18:26

Hornillos del Camino - Castrojeriz: 19,7km = 1826,8km.

Weer een zalige dag om te wandelen. Mooi weer, warm, schitterend panorama en stilte. Niks rondom dan alleen maar velden zover ge kunt zien. Zelfs meer dan in Frankrijk. In een van de refuges waar ik wou gaan was het vol. De volgende waar ik ging was ik alleen. Uiteindelijk waren we met vier. Dat was meer dan twee weken geleden dat ik dat nog mocht meemaken. De komende weken is het zo verlaten als vandaag buiten hier en daar een klein dorpje onderweg. Verder... niets...

20-10-2016 16:20

Burgos - Hornillos del Camino: 20,5km = 1807,1km.

Ook al duurde het zo'n uur om uit Burgos te geraken, het was aangenaam wandelen deze keer en niet zoals twee dagen geleden dat ik door het industriepark moest gaan. Het was aangenaam wandelen en het weer virl ook goed mee. Het is wel merkbaar vlakker en verlaten onderweg buiten enkele kleine dorpjes die je dan tegenkomt. Ook al zijn de dorpjes zo klein als in Frankrijk, omdat er hier wel pelgrims zijn hebben ze wel een refuge en een bar waar je kan eten, drinken of soms zelfs sigaretten kan kopen. Alleen tabak vinden hier is moeilijk. Dat maakt roken dan weer duurder hier.

16-10-2016 14:41

Burgos.

Het was niet mogelijk om 2 nachten te blijven dus moest ik vanmorgend terug vertrekken. we hebben samen met enkele een hotelkamer gedeelt nu voor ieder 15€. Deze morgend was het best wel grof. Het vertrekuur was 8u30 en rond 8u werden we gewekt en buitengejaagt. De lichten gingen zelfs uit om 8u15. Ik heb de laatste twee weken niet zo'n slecht ochtendhumeur gehad dan de laatste 5 jaar of zoiets. Onvriendelijke of rare mensen in de refuges en pelgrims die andere wekken met hun gepraat... het geritsel aan rugzakken vind ik niet zo erg. Oorstopjes helpen wel maar houden niet alles tegen. Ik heb gemerkt dat ik sinds Saint-Jean-Pied-de-Port in 12 dagen, 290km heb gewandelt. Vandaag is het de eerste keer geweest dat ik het wandelen beu was. Goed dus dat ik een dag rust heb genomen. Ik heb al mijn kleren nog eens goed kunnen wassen en kunnen rusten. Het zijn de kleine dingetjes die je terug energie geven om verder te gaan. Gisterenavond was het dus druk maar echt wel gezellig. Ik merk dat ik beter met de drukte omkan dan pakweg een maand geleden en dat is wel goed. Morgen wil ik rustig 20km doen naar een dorpje waar er in het hoogseizoen meer pelgrims zijn dan inwoners. Er zijn 88 bedden voor pelgrims maar er zijn maar 57 inwoners.

16-10-2016 13:40
Agès - Burgos: 23,7km = 1786,6km.

Ik heb al mijn kleren gedragen. Er was een windje en het was koud. Er waren veel rotsen en stenen op de weg en de laatste 5 à 6km was door de industriezone alleen maar rechtdoor. Ik begon last te krijgen in mijn heup en schouder en was moe. Onderweg kon ik Burgos al zien liggen maar het is toch raar om dan te weten dat je nog 17km moet wandelen om er te geraken. Het deed mij wat denken aan Las Vegas. Rond Burgos is er niets. Wat velden en verder niets. Het is zaterdag in Burgos en de straten zijn vol met mensen. Het duurde tot 6 uur 's morgens dat het stil was. Al goed dat oorstopjes helpen 's nachts.

16-10-2016 13:34
Belorado - Agès: 28,1km = 1762,9km.

Het begint fris te worden de laatste dagen. Maar het weer begint terug mooier te worden. Vandaag ben ik toch maar een dorpje verder gewandelt zodat het morgen minder zwaar is. Morgen eindelijk Burgos.

16-10-2016 13:25

Cirueña - Belorado: 27,8km = 1734,8km.

De laatste 5km is het echt beginnen te regenen. De rest van de dag viel best nog wel mee. Ik was blij dat ik weg was uit Cirueña want het was een rare plaats en refuge. De eigenaar zei gisterenavond dat we ontbijt morgen konden betalen en deze morgen ging het niet meer. De refuge in Belorado was groot maar goed uitgerust en er was zelfs een zwembad. Het was wel wat koud voor het zwembad. Het ontbijt was tot 10u dus kon ik nog eens wat langer blijven liggen. Ik zal blij zijn dat ik in Burgos ben want het begint door te wegen en lang te worden.

12-10-2016 19:35

Ventosa - Cirueña: 25,1km = 1707km.

Ik heb vandaag nog eens alleen gewandelt en ben niet zoveel pelgrims tegengekomen. Ik liep zelfs meer dan een uur alleen zonder iemand tegen te komen. Het weer was minder voor de eerste keer in Spanje. Het heeft geregend maar het viel nog mee. Morgen hetzelfde weer. Bewolkt en regen maar daarna terug beter. Ge komt echt alle soorten pelgrims tegen. Er zijn er die zelfs wandelen met een ezel, hond, gitaar of zelfs een harmonica. Van Zuid-Afrika tot Bosnië of Hongarije. Duitsers en Italianen zijn het meest aanwezig nu. Van 18 tot 78 jaar, dik of dun, klein of groot en ieder zijn tempo is anders. Ik mis Rachel uit de States wel. Zij is nu een stadje of dorpje verder en ik hoop ze toch terug tegen te komen maar ja, ieder zijn camino. Morgen heb ik de keuze tussen 19,5km, 22,5km of 28km. Ik zie wel want vandaag heb ik mij terug wat zorgen gemaakt over mijn rechter scheenbeen. Ik hoop dat niet terug een scheenbeenvliesontsteking krijg. Ik ben er nu bijna. Nog maar ongeveer 560km te gaan en ik ben er. Onderweg stonden er om de kilometer palen waarop stond hoever het nog naar Compostela is. De laatste lag om en ik kan best begrijpen waarom. Ik heb ook geen behoefte om elke kilometer te weten hoever het nog is. Morgen weer een stukje dichter...

11-10-2016 18:43

Logroño - Ventosa: 19,8km = 1681,9km.

Ik heb gisterenavond een anglicaanse priester leren kennen uit Londen en we hebben vandaag de hele dag samengewandelt. Het was echt aangenaam. De weg was wel wat eentonig en stoffig. Nu voel ik mij wat minder in mijn vel en wil op mijn eentje zijn. Het is moeilijk voor mij om menseb te leren kennen nu en om ze terug te zien gaan en ik ben mezelf wat aan het verliezen. Ik weet niet goed hoe ik het moet benoemen. Ik ben gewoon wat in de war. Ik kan wel eindelijk terug foto's nemen omdat Oliver, een kerel uit Australië mij heeft kunnen helpen gisteren. Hier aangekomen wist ik niet of ik wou blijven maar ik heb het uiteindelijk toch gedaan maar ik weet niet of ik er blij mee ben of niet. Morgen zou het regenen en ik voel dat ik wil doorwandelen dan. Op de een of andere manier wil ik laten zien dat dat mij niet deert en dat ik het aankan, er mee om kan gaan na mijn lange tocht. Ik wil ook terug alleen wandelen en eigenlijk niemand tegenkomen. Ik heb er even geen zin in. We zien wel hoe het morgen uitdraaid. Ik weet niet hoe ik mij dan ga voelen. Het word wel een nieuwe ervaring dan. Regen in Spanje...

11-10-2016 17:45

Torres del Rio - Logroño: 21,1km = 1662,1km.

Het ging goed en heb voor de tweede keer eigenlijk samengewandelt met Etienne uit Montreal. Toffe kerel. Ik heb een geheugenkaart gevonden en het was echt wel goedkoop. 6€ voor een geheugenkaart van 16GB! Spanje is over het algemeen wel goedkoop maar toch geef ik evenveel of zelfs wat meer uit dan in Frankrijk. Ik ga sneller voor de pelgrimsmaaltijd omdat ik dan gezellig met anderen ben en omdat de keukens in de refuge toch vol zitten en het er veel te druk is. Onderweg was het weer mooi om te zien tussen de bergen en de dorpjes. Echt indrukwekkend. Morgen denk ik wel weer om een kleinere refuge te nemen om niet teveel in de drukte te blijven.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>